Een rit in deze sportieve Ford Mustang V8 uit 1965

Welkom in deze Ford Mustang V8 Cabrio uit 1965.

Ford-mustang-intro.png

De Mustang werd ontworpen door Lee Iacocca. Hij creëerde een sportieve, compacte auto met een stijlvol design. Hij werd de ‘pony-car’ genoemd, want ondanks zijn naam en gelopperend paard als logo, stond hij onderaan de trap in vergelijking met de echte pk-monsters uit die tijd in de VS. Hij was populair bij een jong koperspubleik, omwille van een prijs van amper $2.368.

De lage prijs was mogelijk omdat hij werd vervaardigd met heel wat reeds uit andere Ford modellen gekende, eenvoudgie onderdelen. Delen van het interieur, chassis, de ophanging en de aandrijflijn waren afgeleid van de onderdelen uit de Falcon en Fairlane van Ford. Dit versnelde ook aanzienlijk de leercurve voor de montage- en reparatiemedewerkers.

Wist je dat deze wagen al te huur is voor € 470 per dag? Bekijk hier de volledige prijslijst.
Reserveer deze oldtimer
Oldtimerverhuur-wagen-Ford-Mustang-V8-Convertible-1.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Ford-Mustang-V8-Convertible-10.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Ford-Mustang-V8-Convertible-11.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Ford-Mustang-V8-Convertible-13.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Ford-Mustang-V8-Convertible-2.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Ford-Mustang-V8-Convertible-3.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Ford-Mustang-V8-Convertible-4.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Ford-Mustang-V8-Convertible-5.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Ford-Mustang-V8-Convertible-6.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Ford-Mustang-V8-Convertible-7.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Ford-Mustang-V8-Convertible-8.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Ford-Mustang-V8-Convertible-9.jpg

Het volledige verhaal van de Ford Mustang V8 Cabrio uit 1965.

De oorspronkelijke verkoopprognoses voorspelden minder dan 100.000 stuks voor het eerste jaar. Dit cijfer werd in drie maanden na de uitrol overtroffen. Nog eens 318.000 zouden tijdens het modeljaar worden verkocht (een record), en in de eerste achttien maanden werden meer dan een miljoen Mustangs gebouwd.

Het model uit 1965, dat wj aanbieden, was een upgrade van het model uit 1964. Er was keuze toen uit een zescilindermotor die van2,8 naar 3,3 l ging,  met een verhoging van 101 naar 120 pk . De V8-motor van deze wagen, ging van 4,3 naar 4,7 l,  met een verhoging van 164 naar 210pk.

De naam Mustang kreeg hij omdat hij volgens de designer leek op het jachtvliegtuig North American P-51 Mustang. Omdat de Mustang wereldwijd zo populair werd, zocht Ford hulp in zijn fabrieken buiten de Verenigde Staten. Zo werd de Mustang zelfs een tijdje bij onze noorderburen gebouwd: van 1965 tot 1967 rolden er in de Amsterdamse Ford-fabriek Mustangs van de band.

Deze Mustang werd optioneel voorzien van het speciale ‘pony-interieur’. De wagen werd volledig origineel gehouden, waardoor er op dashboard en middenconsole wel enige ‘patine’ te ontdekken valt.

Dit exemplaar werd gehaald in Californië en door een Mustang-specialist voorzien met tal van nieuwe (originele) mechanische onderdelen, zoals je zal kan zien als je de motorkap opent.

Het verslavende aan deze wagen is het geluid van zijn V8, al moet je goed beseffen dat deze auto werd geproduceerd op een moment dat benzine quasi gratis was. De wagen heeft een kleine tank (50l), en als je af en toe’s de cilinders laat zingen, zal je merken dat 200 km een uitdaging wordt. Het hoeft ook geen betoog dat de snelheid- en kilometerteller worden uitgedrukt in miles, dus wees behoedzaam in de bebouwde kom…. 50 miles per uur is niet hetzelfde als 50 km/u ????

ford-specs.jpg

Specificaties Ford Mustang V8 Cabrio

 • Bouwjaar: 1965
 • Type: Cabrio
 • Zitplaatsen: 5
 • Cilinderinhoud: 4728 cc, V8-cilinders
 • Vermogen: 200 pk
 • Transmissie: Automaat
 • Lengte: 4,61 m
 • Breedte: 1,73 m
 • Extra: gemaakt van 1964 tot heden. Dit eerste model werd gemaakt tot 1967

 

Reserveer de Ford Mustang V8 Cabrio uit 1965

Wenst u graag deze oldtimer 'Ford Mustang V8 Cabrio' te reserveren? Stuur je aanvraag via ons formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heeft u een andere vraag of een opmerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier.

Wist je dat deze wagen al te huur is voor € 470 per dag? Bekijk hier de volledige prijslijst.

Persoonlijke informatie

Kies een tijdslot *

 • Beschikbaar
 • Reeds gereserveerd
 • Selectie
 • Niet beschikbaar