Ford Capri 1600 L Coupé uit 1980.

Welkom in deze Ford Capri 1600 L Coupé uit 1980

ford-capri-intro-2.jpg

De Ford Capri is de sportieve vierzitscoupé van Ford, uit de jaren 70. De Capri werd in 1969 geïntroduceerd op het salon van Brussel. Het was een poging van Ford om een Europese variant van de Ford Mustang te verkopen. Gebaseerd op de Ford Cortina werd de auto in Groot-Brittannië (Dagenham en Halewood), België (Genk) en Duitsland (Saarlouis en Keulen) gebouwd. Aanvankelijk wilde men de naam Colt gebruiken, maar deze werd al gebruikt door Mitsubishi. De auto werd verkocht met een grote keuze uit motoren.

In 1972 kwam een kleine facelift, waardoor de auto comfortabeler vering kreeg en rechthoekige koplampen. In 1974 kwam de zogenaamde Mk 2 uit, waarbij de neus ingekort werd en de auto een hatchbackachterklep kreeg. In 1976 begon de aandacht voor de auto wat te verslappen en werd de auto enkel nog in Saarlouis gemaakt.

Wist je dat deze wagen al te huur is voor € 290 per dag? Bekijk hier de volledige prijslijst.
Reserveer deze oldtimer
oldtimerverhuur-wagen-ford-capri-80-12.jpg
oldtimerverhuur-wagen-ford-capri-80-14.jpg
oldtimerverhuur-wagen-ford-capri-80-15.jpg
oldtimerverhuur-wagen-ford-capri-80-16.jpg
oldtimerverhuur-wagen-ford-capri-80-17.jpg
oldtimerverhuur-wagen-ford-capri-80-2.jpg
oldtimerverhuur-wagen-ford-capri-80-5.jpg
oldtimerverhuur-wagen-ford-capri-80-6.jpg

Het volledige verhaal van de Ford Capri 1600 L Coupé uit 1980

In 1977 kwam de laatste update uit, de Mk 3. De auto werd vanaf 1984 alleen nog maar in Groot-Brittannië verkocht. Bijna twee miljoen exemplaren werden verkocht.

Dit exemplaar is volledig Belgisch. Hij werd nieuw gekocht door de eerste eigenares in 1980 bij garage Gonthier in Kontich. De dame heeft er 33 jaar blijven mee rijden, tot ze niet langer zelf achter het stuur van een wagen kon plaatsnemen. De wagen is dan beland bij een liefhebber, die de wagen heeft klaargemaakt voor opnieuw 33 jaar zorgeloos rijplezier. Hij was nog in zeer goede toestand (nul roest omdat hij destijds een Dinitrol-behandeling had gekregen), enkel de A-stijlen werden aangepakt en een nieuwe laklaag (in de originele kleur).

Mechanisch werd preventief heel wat vernieuwd: onder andere radiator, distributieriem, waterpomp, visco-koppeling, banden, brandstofleidingen, brandstofpomp, remklauwen, remblokken, ….

We zijn dan ook zeer trots dat we naar jaren zoeken naar een Capri, we dit exemplaar kunnen toevoegen aan onze vloot verhuur.

Reserveer de Ford Capri 1600 L Coupé uit 1980

Wenst u graag deze oldtimer 'Ford Capri 1600 L Coupé' te reserveren? Stuur je aanvraag via ons formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heeft u een andere vraag of een opmerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier.

Wist je dat deze wagen al te huur is voor € 290 per dag? Bekijk hier de volledige prijslijst.

Persoonlijke informatie

Kies een tijdslot *

  • Beschikbaar
  • Reeds gereserveerd
  • Selectie
  • Niet beschikbaar