Bertone X 1/9 Targa/Cabrio uit 1989.

Welkom in deze Bertone X 1/9 Cabrio uit 1989.

bertone-x19-intro.jpg

De X1/9 werd ontwikkeld in 1969, met styling door Bertone onder hoofdontwerper Marcello Gandini. (andere door hem ontworpen modellen: oa Lamborghini Countach, Ferrari Dino, Lancia Stratos, Alfa Romeo Montreal, …). De wagen werd door Fiat in 1972 in productie genomen.

Kenmerkend is de lange platte motorkap met centrale inspringing, de grote overhang aan de voorzijde, de wigvorm met prominente C-stijl roll-over hoepel en de autolange inspringende plimsoll-lijn zorgde ervoor dat deze X1/9 een zeer karakteristiek uiterlijk kreeg. De tweezitter is  voorzien van een scherpkantige styling met een wigvorm, intrekbare koplampen, een geïntegreerde voorspoiler en een afneembare harde bovenkant van het dak (targa top).

De afneembare hardtop kon worden opgeborgen in de voorste bagageruimte; een tweede bagageruimte werd voorzien aan de achterzijde van de auto, toegankelijk via een conventioneel kofferdeksel.

Wist je dat deze wagen al te huur is voor € 235 per dag? Bekijk hier de volledige prijslijst.
Reserveer deze oldtimer
Oldtimerverhuur-wagen-Bertone-X-12.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Bertone-X-13.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Bertone-X-14.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Bertone-X-18.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Bertone-X-19.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Bertone-X-2.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Bertone-X-7.jpg
Oldtimerverhuur-wagen-Bertone-X-8.jpg

Het volledige verhaal van de Bertone X 1/9 Cabrio uit 1989.

De X1/9 is ontworpen rond de Fiat SOHC-motor en de transmissie van de voorwielaandrijving Fiat 128 en heeft de dwarsaandrijving en de vering van de voorkant van de 128 naar de achterkant van de passagierscabine verplaatst, direct voor de achteras, waardoor een middenmotorige opstelling ontstaat.

De motor werd ontworpen door Aurelio Lampredi, de beroemde Ferrari motorontwerper voordat hij voor FIAT (het toenmalige moederbedrijf) ging werken.

De brandstoftank en het reservewiel bevonden zich voor de motor, achter de bestuurders- en de passagiersstoel, waardoor het aandeel van het gewicht van de auto in de wielbasis werd geoptimaliseerd voor een evenwichtiger rijgedrag en de laadruimte voor en achter.

Vanaf 1982, kort na de introductie van het 1500-model, werd de volledige productie autonoom overgenomen door Bertone en verdwijnt Fiat van het toneel. Het laatste exemplaar gaat in 1989 van de band.

Het exemplaar dat wij op de kop konden tikken, behoort tot de laatst geproduceerde X 1/9’s uit 1989. Het is een volledig Belgische wagen. Geleverd door de Fiat garage in Geraardsbergen, met in die 31 jaar , amper 3 eigenaars uit die streek. De laatste eigenaar moest zijn speelgoedje helaas wegdoen wegens spierziekte aan linkerbeen, waardoor hij de koppelingspedaal niet meer kon indrukken. Je bent ervoor, of je bent ertegen. Een middenweg bestaat niet voor wat ook wel’s de ‘Ferrari voor de armen’ wordt genoemd.

Met zijn 1498 cc motor en 84 pk is dit een zeer vinnig wagentje met een topsnelheid van 175 km/u.

bertone-specs.jpg

Specificaties Bertone X 1/9

 • Bouwjaar: 1989
 • Type: Targa/Cabrio
 • Zitplaatsen: 2
 • Cilinderinhoud: 1498cc, 4 cilinders in lijn
 • Vermogen: 84 pk
 • Transmissie: manueel, 5 versnellingen
 • Lengte: 3,96 m
 • Breedte: 1,57 m
 • Extra: gemaakt van 1972 tot 1989. Ongeveer 150.000 exemplaren geproduceerd.

Reserveer de Bertone X 1/9 Cabrio uit 1989

Wenst u graag deze oldtimer 'Bertone X 1/9 Cabrio' te reserveren? Stuur je aanvraag via ons formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heeft u een andere vraag of een opmerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier.

Wist je dat deze wagen al te huur is voor € 235 per dag? Bekijk hier de volledige prijslijst.

Persoonlijke informatie

* Aantal personen vermelden in de opmerkingen!

Kies een tijdslot *

 • Beschikbaar
 • Reeds gereserveerd
 • Selectie
 • Niet beschikbaar