Bentley Eight Limousine uit 1985

Welkom in deze Bentley Eight Limousine uit 1985

Deze Bentley werd aangeboden van 1984 tot 1992. Het kenmerkende aan dit model, is de verticale scheidingslijn op het radiatorrooster, zoals de vroegere race-Bentleys.

Bentley maakte op dat ogenblik deel uit van Rolls-Royce Motors, de fabrikant. Hoezeer de modellen van beide merken dan ook met elkaar verwant zijn (technisch, afmetingen, ....), toch heeft deze Bentley een eigen imago.’
Waar een Rolls-Royce haar eigen, unieke plaats als de ‘limousine-met chauffeur’ heeft, is een Bentley veel meer de ‘owner/driver-saloon’.

Deze wagen was aanvankelijk eigen voorzien voor de eigen Britse markt, maar gezien de grote populariteit, werd hij vlug ook beschikbaar in de rest van Europa en USA.

In totaliteit zijn er 1736 exemplaren van gemaakt.

Wist je dat deze wagen al te huur is voor € 275 per dag? Bekijk hier de volledige prijslijst.

Het volledige verhaal van de Bentley Eight Limousine uit 1985.

Ik geef toe, we hebben wat getwijfeld alvorens deze limousine in onze vloot op te nemen. Geen enkele twijfel over de wagen ansich. Topexemplaar, links stuur, amper kilometers, gekende eigenaar.

Vandaar dat we een test hebben gedaan tijdens een bedrijfsevenement. Gedurende een ganse  week nodigde een bedrijf haar betere klanten uit, voor de combinatie van meeting, oldtimertrip en diner. Telkens stonden 10 oldtimers klaar om uitgekozen te worden, en dat gedurende 7 dagen. En iedere klant mag met twee verschillende oldtimers rijden. Lottrekking bepaalde welke klant eerst mocht kiezen, dan de volgende etc.

Ik moest vaststellen dat de Bentley er meestal uitging binnen de eerste 3 keuzes. Een Bentley blijft een Bentley, en lokt de nieuwsgierigheid van velen. Vandaar dat we beslist hebben om dit luxe-cruiseship op te nemen in onze vloot. 

Specificaties Bentley Eight Limousine

  • Bouwjaar: 1985
  • Type: Limousine
  • Zitplaatsen: 5
  • Cilinderinhoud: 6750 cc, 8 cilinders in V
  • Vermogen: 215 pk
  • Transmissie: automaat
  • Lengte: 5.27
  • Breedte: 1.89

Reserveer de Bentley Eight Limousine uit 1985

Wenst u graag deze oldtimer 'Bentley Eight Limousineo' te reserveren? Stuur je aanvraag via ons formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heeft u een andere vraag of een opmerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier.

Wist je dat deze wagen al te huur is voor € 275 per dag? Bekijk hier de volledige prijslijst.